Kip.Kiplekker 2016

KIP op je bord | IN DE KEUKEN

IN DE KEUKEN

Net als alle voedingsmiddelen kan ook kip micro-organismen bevatten die ziektes kunnen veroorzaken. Bacteriën, virussen, parasieten en schimmels zitten in het milieu. Ze komen voor op tal van plaatsen, producten en voedingsmiddelen zonder dat we ze direct zien. Ook op rauwe kip, in de keuken en op je handen. Bacteriën vermenigvuldigen zich in een warme en vochtige omgeving. Geef ze minder kans door kip altijd koel te bewaren.

Vanaf de winkel in een koeltas en thuis direct in de koelkast op de koudste plek. De koelkasttemperatuur moet niet hoger zijn dan 4 °C. Bewaar verse kip niet langer dan 3 dagen na de aankoopdag. Houd kip gescheiden van ander rauw of bereid vlees. Bewaar diepvrieskip altijd bij -18 °C.

Als je zorgvuldig en hygiënisch met kip om wilt gaan, bekijk hier dan wat je nog meer kunt doen of kijk op www.kiprecepten.nl//kipfeiten/hygiëne