Kip.Kiplekker 2016

KIP op je bord | VOEDINGSWAARDE

VOEDINGSWAARDE

Het Voedingscentrum www.voedingscentrum.nl heeft richtlijnen opgesteld voor gezonde voeding in de Schijf van Vijf. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten van de Nederlandse Gezondheidsraad. Volgens de schijf van vijf kies je dagelijks gevarieerd uit alle voedselgroepen. Zo krijg je alle stoffen binnen die belangrijk zijn voor je lichaam.

Kip en kipvleeswaren zitten vol waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam heeft ze in bepaalde hoeveelheden écht nodig. Elke voedingsstof heeft zo zijn eigen functie.

eiwitten: nodig voor de opbouw en onderhoud van spieren, botten en bloed.

vetten: brandstof voor het lichaam. Leveren essentiële vetzuren, maar ook vitamine A, D en E.
Daarnaast zijn vetten de bouwstenen van een cel en zorgen ze voor isolatie van de cel.

koolhydraten: energie voor het lichaam en de brandstof voor de hersenen.

vitamines en mineralen: zijn nodig voor het optimaal functioneren van het lichaam.
Sommige zijn belangrijk om bepaalde ziekten te voorkomen.

 

voedingswaarde2