Kip.Kiplekker

Noord-Brabant | Zichtstal Van Erp

Zichtstal Van Erp

Al bijna 100 jaar is in Sint Anthonis het bedrijf van de familie Van Erp gevestigd. Van oorsprong een gemengd bedrijf met melkvee, varkens en leghennen maar in de loop der jaren zijn zij zich meer gaan specialiseren. Begin jaren ‘70 hadden ze melkvee en vleeskuikens en in 2006 is Van Erp met vleeskuikens overgestapt naar Volwaard scharrelvleeskuikens. In 2008 zijn ze gestopt met het melkvee en hebben ze de weg ingezet naar een uitbreiding van de scharrelvleeskuikens. In 2013 is een nieuwe, grotere stal in gebruik genomen.

De scharrelvleeskuikens komen als ééndagskuiken in de stal en blijven tot ze 8 weken oud zijn. Scharrelvleeskuikens groeien traag en de bezetting in de stal is 11 dieren per m². Het antibioticagebruik is vrijwel nihil. Op de bodem van de stal liggen houtkrullen.

Als de kippen een paar weken oud zijn zetten ze strobalen in de stal. De kuikens zien dit als speelmateriaal. Regelmatig wordt er graan in de stal gestrooid, dit ook ter bevordering van het scharrelen. Verder mogen de kuikens op de leeftijd van drie weken naar buiten in de overdekte uitloop. Tevens is de stal uitgerust met een daglichtvoorziening. De kuikens worden elk dag met veel plezier verzorgd en de familie Van Erp nodigt iedereen dan ook uit om dat tijdens een bedrijfsbezoek zelf te komen ervaren.

Pluimveebedrijf Van Erp
Sambeeksedijk 12
5845 ES Sint Anthonis