Kip.Kiplekker

Sponsors | Broederij Morsink

Broederij Morsink

MorsinkKLBij Kuikenbroederij Morsink komt het kuiken uit het ei, maar voor het zover is vindt er bij ons eerst een nauwkeurig proces plaats. Allereerst worden de broedeieren opgehaald bij vermeerderingsbedrijven. Daar legt de kip haar ei.

Eerst worden de eieren overgeschoven in speciale voorbroedkarren waarna ze worden ontsmet. Vervolgens worden de broedkarren in een voorbroedmachine geplaatst. De eieren zullen hier 18 dagen liggen en worden elk uur gekantelt om het kuiken goed in het midden van het ei te laten groeien. 

Na 18 dagen worden de eieren geschouwd. Een speciale selecteermachine kijkt of de eieren bevrucht zijn. De onbevruchte eieren waarvan de kiem is afgestorven worden eruit gehaald en de goede eieren worden overgelegd in uitkomstbakken. Hier zullen de eieren drie dagen in liggen waarna het kuiken uit het ei zal komen. Dit alles gebeurd in een nabroedmachine. Na in totaal 21 dagen komen de kuikens uit het ei. Hygiëne speelt bij ons een zeer grote rol waardoor wij kwalitatief hoogwaardige kuikens kunnen leveren.

www.broederijmorsink.nl