Kip.Kiplekker

KIP actueel | Culinaire Kipdag

Culinaire Kipdag

Culinaire journalisten bezochten donderdag 4 september het vleeskuikenbedrijf van Jolanda en Antoine van de Kruijs in Swartbroek. Jolanda van de Kruijs is voorzitter van Kip.Kiplekker.

Het bezoek aan de zichtstal was onderdeel van de jaarlijks terugkerende Culinaire Kipdag, georganiseerd door de Stichting Kip Promotie (SKIP). Eerst gaf Jolanda een presentatie over de sector in het algemeen en haar pluimveebedrijf in het bijzonder. Daarna kon de culinaire pers door de ramen van de zichtstal zelf een kijkje nemen in de kippenstal.

Onderdeel van het programma was ook de ‘Wall of Fame’. Hiervoor was aan de deelnemers gevraagd een uiting te bedenken op de vraag 'wat komt er bij u op als u aan kip denkt?'. Het resultaat was een bonte verzameling van vele originele inzendingen.

Wall-of-Fame-met-Cookit  DSC_0049 DSC_0067

De Culinaire Kipdag werd afgesloten bij restaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Daar vertelde Peter Vesseur, secretaris van Nepluvi, over de actuele ontwikkelingen in de vleeskuikensector. Tot slot reikte Wilbert Schreurs, historicus en auteur, het eerste exemplaar van zijn boek 'Alles kip & ei' over 60 jaar collectieve reclame voor kip en ei uit aan Peter Vesseur.