Kip.Kiplekker

| Voordelen kip.Kiplekker

Kip voor pluimveehouders

In 2008 is op initiatief van een groep vleeskuikenhouders de campagne Kip.Kiplekker in het leven geroepen. Doel ervan is het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector te vergroten. Via het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) zijn sinds de oprichting heel veel activiteiten ontwikkeld om dit doel te ondersteunen.


Belangrijke elementen daarin zijn het zichtbaar maken van de sector voor een breed publiek en het geven van voorlichting over de werkwijze van de pluimveesector. Zo zijn de laatste vijf jaar zeven zichtstallen geopend met vrije toegang voor geïnteresseerden en schoolklassen, werden lespakketten ontwikkeld voor op school en zijn diverse Kip.Kiplekker folders en promotiematerialen gemaakt om te zorgen dat consumenten gemakkelijk en regelmatig informatie vinden over de pluimveesector.

De vrijwilligers (allemaal pluimveehouders!) van Kip.Kiplekker hebben op vele, grote publieksbeurzen gestaan om de consument te vertellen hoe de sector nu écht in elkaar zit.  Met de websites Kipkiplekker.nl en Kipkiplekker/junior worden grote aantallen bezoekers dagelijks de weg gewezen naar allerlei informatie over de productiewijze en eigenschappen van kippenvlees. 

Steun Kip.Kiplekker en word ook lid! 
Voor aanmelden vleeskuikenhouders, klik hier.
Voor aanmelden vermeerderaars, klik hier